Vychutnajte si z pohára s čistým svedomím.

Zmena klímy je jednou z najväčších výziev našej doby. Túto výzvu zvládneme naším inovatívnym nápojovým konceptom.

Ako inovatívna spoločnosť sa usilujeme neustále zlepšovať naše produkty a technológie – na základe potrieb našich zákazníkov a v harmónii s naším prostredím.

Technická univerzita v Grazi vypočítala ekologickú stopu a CO2 stopu nášho nápojového konceptu Grapos. Boli sme presvedčení, že dopad bude dobrý. Dosiahli sme však vynikajúce výsledky:

Štúdia (dokončená v roku 2012):

„Porovnajte ekologickú stopu a CO2 stopu pohára nealkoholického nápoja Grapos, ktorý sa podáva hosťovi v reštaurácii, s ekvivalentným fľaškovým nápojom.“

Porovnanie nám dáva istotu:

Ekologická stopa je o 90 % menšia ako u fľaškového nápoja. Hoci pri výpočte sklenenej fľaše sa bral do úvahy životný cyklus produktu 50 rokov. Stopa
CO2 je tiež o 90 % menšia ako pri nápojoch v opakovane použiteľných sklenených fľašiach.

Zhrnutie:

Naša ekologická stopa je o 90 % menšia ako u balených nápojov, hoci fľaša bola vypočítaná s životným cyklom 50 rokov.
Aj CO2 stopa je o 90 % menšia ako u nápojov v opakovane použiteľných sklenených fľašiach.
 

Účet za dojičku

Ak by všetci Rakúšania použili Grapos namiesto fľaše len raz, s úsporou emisií CO2 by mohli obletieť Zem 63-krát autom alebo letieť na Mesiac 5-krát*.
Oplatí sa chytiť pohár!

Znížite aj svoju stopu

S nápojovým konceptom Grapos ušetrí každý reštaurátor pri chladení nápojov až 44 % CO2 a približne 40 % energie. Chladiarne a chladiarne už nie sú potrebné, pretože nápoj sa chladí priamo pri čapovaní do výdajného systému. To vám ušetrí investičné náklady na drahú chladiacu techniku ​​a vysoké náklady na energiu.

Každá spoločnosť, ktorá pracuje s konceptom Grapos šetrným ku klíme, bude môcť v budúcnosti svojich hostí upozorniť na to, že každým nápojom aktívne prispieva k ochrane klímy. Je to dobré pre imidž a predaj – a predovšetkým pre našu planétu.

* Zdroj: ecoinvent